Skip to main content

Vind je content maken spannend, moeilijk of juist leuk? Wij helpen je graag verder!

Wat komt er allemaal kijken bij het maken van een Pixiefy film-, video- of fotoproductie?

Wat is er nodig voor het schrijven van heldere teksten of het opzetten van een online marketing plan? Bij Pixiefy kiezen we voor een intensieve samenwerking en werkwijze waarin de aanpak helder is.

Kennismaking

Eerst leren we elkaar kennen en onderzoeken we wat er is en wat we kunnen bijdragen met onze diensten.

Bij het kennismaken leren we elkaar dus vooral goed kennen. Wij horen graag wat de behoeften en ideeën zijn. Wij zullen direct onze kennis delen, advies geven en afstemmen of onze visie overeenkomt met de wensen.

Waar ligt de behoefte en wat wordt de beste aanpak?
Welke middelen zijn er nodig om je doelen te bereiken?

Conceptontwikkeling

Om content te maken; of het nu gaat om film, video, foto, grafisch werk of tekst, is een goede visie en strategie van cruciaal belang voor een maximaal resultaat.

Bespreking behoeften, kansen en ideeën.
Conceptontwikkeling
Een strategisch film- of foto-plan maken

Pre-Productie

In de conceptfase is de strategie bepaald en zijn de ideeën ontwikkeld.

Nu dient alles uitgewerkt te worden in een goed en duidelijk plan. Afhankelijk van de grootte van de productie kan dit eenvoudig of uitgebreid. Aangepast naar jouw wens.

Film- of fotoplan bespreken
Het plan verder uitwerken
Een planning maken
Film of foto-dag(en) voorbereiden

Productie

Nadat een sterke visie is ontwikkeld en alle voorbereidingen getroffen zijn, gaan we daadwerkelijk de content maken. Bij het filmen, fotograferen het schrijven van de teksten of het maken van vormgeving komen de specialistische vaardigheden tot uiting.

Dat is voor iedere discipline en zelfs voor iedere situatie weer verschillend. Dit is het moment waarop alles in op zijn plek moet vallen. En waarbij creativiteit en improvisatie een vereiste is om in alle omstandigheden optimale resultaten te bereiken.Nadat een sterke visie is ontwikkeld en alle voorbereidingen getroffen zijn; gaan we daadwerkelijk de content maken.

Bij het filmen, fotograferen het schrijven van de teksten of het maken van vormgeving komen de specialistische vaardigheden tot uiting. Dat is voor iedere discipline en zelfs voor iedere situatie weer verschillend. Dit is het moment waarop alles in op zijn plek moet vallen. En waarbij creativiteit en improvisatie een vereiste is om in alle omstandigheden optimale resultaten te bereiken.

Filmen
Fotograferen
Teksten schrijven
Grafisch werk creëren

Post-Productie

Bij een filmproductie gaan we veelal daarna de beelden monteren en bewerken.

Vooral bij film en video is dit de fase waarin het verhaal en een passende sfeer geconstrueerd wordt. Om je een beeld te geven van dat proces staan hier de hoofdfases uiteengezet. Tijdens het montageproces delen we vaak tussentijdse versies met onze klanten zodat deze input kunnen geven. Iedereen heeft andere voorkeuren en daarom vinden wij het belangrijk om hierin goede afstemming te vinden. Zo werken we toe naar de beste versie van het eindproduct.

Voormontage
Hoofd montage
Graphics & Muziek
Kleur- correctie & Grading
Geluidsnabewerking
Review-moment (en)
Aanpassingen
Eindcontrole
Mastering

Na een fotoshoot gaat de fotograaf aan de slag met de gemaakt beelden.

Wat zijn de mooiste beelden? En welke beelden kunnen waarvoor het beste gebruikt worden? Ten eerste worden de beelden uitgezocht. Dat is een behoorlijk bewerkelijk proces. Wanneer er een goede selectie gemaakt is, worden de foto’s bewerkt. In eerste instantie worden geoptimaliseerd zodat de beelden er nog beter uitzien. Daarna worden beelden mogelijk bewerkt om extra sfeer en gevoel aan de foto toe te voegen.

Foto selectie maken
De geselecteerde foto’s optimaliseren en bewerken

Oplevering

Geweldig alles is klaar. Delen maar! Maar delen is niet genoeg.

Het is de kunst om jouw doelgroep te bereiken. Wij zorgen ervoor dat de content online komt te staan met de juiste tools gedeeld wordt om een zo groot mogelijk bereik te realiseren. Alles draait immers om het uiteindelijke effect waarmee de beoogde doelen bereikt en overtroffen kunnen worden.

(Sociale) kanalen inrichten met vormgeving, foto’s en tekst
Video’s, foto’s, teksten en het grafische werk posten
Schema maken en alle berichten inplannen
Google advertisement instellen om views te genereren

Nieuwsgierig geworden naar datgene wat wij voor jou kunnen betekenen?

Neem gewoon even contact op door te bellen, te mailen of het formulier op onze contactpagina in te vullen.